Sap dag

Woensdag hadden wij peren geplukt met alle kinderen. Een aantal bomenklimmers hadden peren geplukt van hoge takken. Kleuters van 4 jaar vonden het heerlijk de peren uit de zakjes van de fruitplukkers te halen. Twee hele kratten peren stonden klaar. Woensdagmiddag heeft Juf Bianca appels geplukt en appels opgehaald bij Juf Etty uit Ruurlo.

Donderdag was het sap dag. We hadden verschillende groepjes van oud en jong door elkaar die steeds doorschoven zodat iedereen alles kon doen wat nodig is om sap te maken. Appels wassen, appels droog poetsen, appels snijden, appels crushen en in een emmer opvangen, de appelstukjes persen in onze sappers.

Sapdag

Dit laatste is echt een ontzettend zwaar klusje, de tafelpoten hebben het bijna begeven. Kinderen kunnen er al hun kracht op los laten. Een ongelooflijke hoeveelheid fruit hebben wij tot sap gemaakt. Wij waren er als leerkrachten zo dankbaar voor hoe mooi deze dag was. Hoe als vanzelf iedereen meewerkte en een deel van het geheel was. Hoe nieuwe kleuters geholpen werden. Hoe enthousiast ze waren. En hoe lekker het sap uiteindelijk was. Dit was echt een super Hofakker sap dag!

Sap dag 2